Aplicirajte za DAAD stipendije (izvor: http://ceppei.ba/bos/index.php?option=com_content&view=article&id=4166:aplicirajte-za-daad-stipend)

DAAD – Deutcher Akademischer Austauschdienst – Njemačka služba za razmjenu iz Bonna nudi studentima svih usmjerenja, doktorantima, sveučilišnim profesorima, mladim istraživačima i bivšim stipendistima iz Bosne i Hercegovine stipendije za akademsku 2011/2012.godinu.

Stipendijama su obuhvaćeni, pored dodiplomskih i postdiplomskih studija i radni boravci, prakse i boravci istraživača u Republici Njemačkoj. Potpune informacije o programima studiranja dostupne su na stranici
www.daad.de/DAAD-Stipendiendatebank/

Za oblast arhitekture, umjetnosti, glazbe, glume, režije, plesa i koreografije, zahtjevi za stipendije podnose se najkasnije do 15. novembra svake godine, direktno na adresu u Bonnu.
Deutcher Akademischer Austauschdienst e.V.
Heike Martin
Referat 324
Sϋdosteuropa
Kennedyallee 50
53175 Bonn
www.daad.de

Za sve ostale DAAD stipendije i za ostale oblasti studiranja i istraživanja zahtjevi se podnose najkasnije do 15. novembra svake godine Ambasadi Republike Njemačke u BiH.

Informacije je moguće dobiti i putem elektronske pošte ( info@sarajewo.diplo.de ) kao i kod DAAD lektora u Sarajevu i Banjaluci.

Univerzitet Sarajevo, Filozofski fakultet
Odjel za germanistiku, F. Račkog 1, Sarajevo
Gđa. Heike Link, heike.link@zvacek.de и daad-sarajevo@zvacek.de i

Univerzitet Banja Luka, Filozofski fakultet
Bana Lazarevića 1, Banja Luka
Gdin. Frank Riedel, frank_riedel@hotmail.com

1 komentar

Komentariši