Studentski plenum - Slobodni Univerzitet

Univerzitet u Tuzli

25.06.2009.

Studentski plenum: Saopšetnje


      

     Studenti, radnici, građani Tuzle i Bosne i Hercegovine!


Pozivamo vas na zasjedanje Studentskog Plenuma, 27. Juna 2009. godine u amfiteatru Ekonomskog fakulteta u Tuzli, sa početkom u 12:00 sati.  Ovo zasjedanje nema protestnu prirodu, ali se tiče  gorućih pitanja koja muče studentsku i širu zajednicu, a o kojima ne brinu oni koji bi trebali. Pitanja Kasarne i školarina uopšte nemaju pažnju vlasti i Unije studenata, da ne spominjemo konkurse za upis novih studenata koji još nisu ni objavljeni!


Treba napomenuti da je mandat sadašnjeg vrha Unije istekao još u maju, a oni nisu imali ni skupštinu na kojoj bi (među njima) izabrali drugo vodjstvo. Za to vrijeme zemljište kasarne se rasparačava u planovima i mašti onih koji zastupaju svačije, samo ne interese stanovnika ovog grada i građana ove  zemlje, rokovi za upis novih studenata na prve godine drastično kasne, a kategorija redovnih studenata na nekim odsjecima je u potpunosti ukinuta! 


Naglašavamo, zasjedanje Plenuma nije skup protestne nego radne prirode, ali ćemo se svim pokušajima sabotaže, uskraćivanja prava studenata na korištenje prostorija Univerziteta i na samo-organizovanje oštro suprostaviti! Odgovorni su više puta sa različitih adresa dobijali obaviještenja o Plenumu, zasjedanju i našim zahtjevima, no odgovora nije bilo. Nastavićemo sve dok se studentski zahtjevi ne ispune!


Razumijemo poteškoće s kojima su se susretali predstavnici medija na prošlom zasjedanju Plenuma. Naša pravila nam brane da iko od nas istupa u ime Plenuma samostalno i od tog pravila nećemo odustati. Medije svakako pozivamo na sljedeće zasjedanje, ali molimo da ni od koga ne traže da daje izjave u ime Plenuma. S druge strane, mediji od svakoga mogu uzeti izjavu, sve dok se radi o izjavama pojedinaca – učesnika , a ne predstavnika Plenuma.


Ne dajte da drugi odlučuju o vašoj i sudbini vaše djece i pridružite nam se u borbi za naša prava!

Jedan svijet – jedna borba!

                                                                                                                         Studentski pokret Tuzle
Studentski plenum - Slobodni Univerzitet
<< 06/2009 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Pridruži nam se!!

MOJI LINKOVI


BROJAČ POSJETA
16564

Powered by Blogger.ba